Väiksed peeglid vähendasid õnnetusi kolm korda (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Säärased metsloomi peletavad peegeldid nagu Tartu lähistel Maramaal on jahimehed Eestis paigaldanud enam kui 30 kohta, lõikude pikkus on 800 meetrit kuni 1,8 kilomeetrit.
Säärased metsloomi peletavad peegeldid nagu Tartu lähistel Maramaal on jahimehed Eestis paigaldanud enam kui 30 kohta, lõikude pikkus on 800 meetrit kuni 1,8 kilomeetrit. Foto: Kristjan Teedema

Jahimehed paigaldasid 2020. aasta sügisel ja 2021. aasta kevadel üle Eesti 34 kohta maanteelõikudele helkurpostide külge peeglit meenutavaid plastkarbikesi ehk valgustõkke reflektoreid, mis peaksid päästma metskitsi ja põtru sattumast autorataste alla.

Kolm aastat kestev projekt näitas juba esimesel aastal, et nendest on kasu: peegelditega lõikudel esines ligi kolm korda vähem õnnetusi kui enne peeglite aega.

Projekti «Ulukid teel» veavad Eesti jahimeeste selts ning If Kindlustus. Andmed aitab kokku koguda Eesti maaülikool. Ettevõtmisse on kaasatud ka transpordiamet, kelle ülesanne on hoida reflektorid puhtad. Peegeldite eest maksid jahimehed ise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles