DocPoint toob tartlastele tavatult palju filme lumeleopardist kuni Põhja-Koreani

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mads Brüggeri filmis «Nuhk. Salaja Põhja-Koreas» avaneb vaatajate ees peaaegu uskumatu lugu.
Mads Brüggeri filmis «Nuhk. Salaja Põhja-Koreas» avaneb vaatajate ees peaaegu uskumatu lugu. Foto: Kaader filmist

1.-6. veebruarini toimuv festival DocPoint ulatub ka Tartu Elektriteatrisse, kus linastub kümme hoolikalt valitud ja maailma paremikku kuuluvat dokumentaalfilmi.

«DocPointi kava on koroona ajastu paradoksina Tartus aegade suurim ja rikkalikum,» ütles festivali programmi koostanud Kaarel Kuurmaa. «Eriliselt hea meel on, et reede õhtul saavad tartlased filmide «Dida» ja «Parkima pandud elu» järel kohtuda ka režissööridega.»

Tartu DocPointi avab 1. veebruaril kell 18 loodusfilm «Lumeleopard», mille muusika on kirjutanud Warren Ellis ja Nick Cave. Samal päeval kell 20.45 linastub Oscarile pretendeeriv Zimbabwe korruptiivseid presidendivalimisi kajastav põnevusdokk «President».

Nädala programmis on teiste hulgas animatsiooni ja arhiivikaadrite seguna valminud Tomasz Wolski ajalooline dokumentaal «1970», mis jälgib 1970. aastal Poola sadamalinnades ootamatult vallandunud rahutuste mahasurumist, Mads Brüggeri uskumatu lugu «Nuhk. Salaja Põhja-Koreas» ja Paweł Łoziński vaimukas «Rõdufilm», mis on üles võetud tema korteri rõdult.

«DocPointi kava on taas kord rikkalik ja mitmekesine,» kommenteeris Elektriteatri juht Andres Kauts. «Algselt plaanisime Tartusse poole vähem linastusi, aga valikus olid nii tugevad filmid, et raske oli millestki loobuda.»

Kogu kavaga saab tutvuda Tartu Elektriteatri veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles