Ühistud saavad küsida toetust rattaparklate, jäätmemajade ja süvamahutite jaoks

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Annelinna kortermajad.
Annelinna kortermajad. Foto: Sille Annuk

Alates selle nädala algusest saavad Tartu linna korteriühistud esitada taotlusi toetuse saamiseks rattaparkla või jäätmemaja ehitamiseks, aga ka süvakogumismahutite paigaldamiseks.

Toetust võivad taotleda korteriühistud (ka mitu korteriühistut koos), mille korterite arv on kümme või rohkem. Linna eelarvest on tänavu rattaparklate ehitamise toetamiseks ette nähtud 20 000 eurot ja jäätmemajade või süvakogumismahutite tarbeks 32 000 eurot.

Toetuse suurus ühe parkla, seal hulgas vajaliku aluspinna ehitamiseks on kuni 50 protsenti kogumaksumusest (ülemmäär 3000 eurot).

Toetuse suurus jäätmemaja ehitamisel vähemalt korraldatud jäätmeveoga hõlmatud jäätmeliikide – segaolmejäätmed, paber ja kartong, biojäätmed – mahutite jaoks või süvakogumismahutite paigaldamisel vähemalt kahe korraldatud jäätmeveoga hõlmatud jäätmeliigi – segaolmejäätmed, paber ja kartong – jaoks on kuni 75 protsenti kogumaksumusest (ülemmäär 4000 eurot).

Eelmisel aastal sai linnalt rattaparklate toetust kümme korteriühistut kogusummas 26 000 eurot ning jäätmemajanduse korrastamiseks kuus ühistut kokku 23 000 euro ulatuses.

Toetuse saamiseks vajalikud materjalid tuleb linnamajanduse osakonnale esitada elektrooniliselt aadressile LMO@tartu.ee. Taotlusi vaadatakse läbi saabumise järjekorras, kuni selleks raha jätkub. Tööde lõpetamise tähtaeg ei tohi olla hilisem kui 15. november.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles