Perearstil ei ole praegu sellist hetke, kui telefon ei heliseks

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Hiie Karelsoni sõnul on paljuski nii, et kui telefoni võtab vastu pereõde Marili Tell (pildil), siis nõustamiseks helistab tagasi ta ise, sest õde on juba järgmise kõnega ametis.
Hiie Karelsoni sõnul on paljuski nii, et kui telefoni võtab vastu pereõde Marili Tell (pildil), siis nõustamiseks helistab tagasi ta ise, sest õde on juba järgmise kõnega ametis. Foto: Sille Annuk

Jätkuva koroonapandeemia tõttu on perearstidest ja õdedest saanud peaaegu täiskohaga telefoninõustajad. Olgu hädaliseks lähikontaktne või haigestunu ise, tuleb anda nõu, suunata proovi andma ja kirjutada välja haigus- või hoolduslehti. Kui seda ei tee perearst, vastab telefonile pereõde. Hetke, mil telefon ei heliseks, naljalt ei olegi, tõdes Tasku meditsiinikeskuse perearst Hiie Karelson.

Jätkuva koroonapandeemia tõttu on perearstidest ja õdedest on saanud peaaegu täiskohaga telefoninõustajad. Olgu hädaliseks lähikontaktne või haigestunu ise, tuleb talle anda nõu ja juhiseid, suunata testimisele ja kirjutada välja haigus- või hoolduslehti.

Kui seda ei tee perearst, vastab telefonile -õde. Hetke, mil telefon ei heliseks, naljalt ei olegi, tõdes Tasku meditsiinikeskuse perearst Hiie Karelson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles