Elva vallavanem: lageraiesse minev osa Käo metsast pole säilitamist väärt

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Väljaveotraktor ja selle juht pidid möödunud nädala esmaspäeval töö varakult lõpetama, sest mõnikümmend minutit peale tööde algust said nad teada ajutisest raiekeelust.
Väljaveotraktor ja selle juht pidid möödunud nädala esmaspäeval töö varakult lõpetama, sest mõnikümmend minutit peale tööde algust said nad teada ajutisest raiekeelust. Foto: Sille Annuk

Nagu Ihastes, nii võitlevad nüüd ka Elvas kohalikud metsatuka säilimise eest. Nädal tagasi asusid riigile kuuluvas Käo metsas riigimetsa majandamise keskuse (RMK) masinad puid langetama, töölised said aga tegutseda vaid lühikest aega, sest samal hommikul jõudis RMKsse info metsateatise peatamisest.

Kohalikud ning MTÜ Päästame Eesti Metsad esitasid nimelt Tallinna halduskohtule nõude tühistada kõnealust kohta puudutavad raieteatised, sest mets kaitseb elurajooni müra eest ning selles pesitseb kaitsealuseid linnuliike. Linn metsa vallavanem Priit Värvi sõnul siiski enda omandisse ei soovi.

Elvas Käo metsas tekkis olukord, kus töömehed asusid puid langetama, samas kui kohalikud elanikud ja looduskaitsjad on sellele tugevasti vastu. Priit Värv, millest see teile räägib? Miks on juhtunud nii, et saed pannakse käima enne, kui erimeelsused lahendatud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles