Uude Teatrisse tuleb uus ühiskonnakord

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna esietenduva «Projekt Elu» autor ja lavastaja ning üks osalisi on Mart Aas.
Täna esietenduva «Projekt Elu» autor ja lavastaja ning üks osalisi on Mart Aas. Foto: Sille Annuk

Täna näevad vaatajad Tartu Uues Teatris esimest korda lavastust «Projekt Elu», mis kõneleb läheduse ja kokkusaamise võimalikkusest projektismi ajastul.

Kõike on palju. Kõike on läbisegi. Me oleme. Me sebime. Me ootame midagi uut. Ja nii ei panegi me tähele, et märkamatult on saabunud uus ühiskonnakord – projektism. Sellises olukorras kohtuvad Keegi A, Keegi B ja Keegi C.

Nende sõnadega tutvustab lühidalt oma lavastust Mart Aas.

«Projekt Elu» on Tartu Uue Teatri juhi Ivar Põllu arvates tema teatris etendamiseks eriliselt sobiv. «Me elame ju projektist projektini,» ütles ta.

Tänavune esimene uuslavastus ajutiselt Uuele Teatrile kasutada antud võimlahoones jätkab Ivar Põllu sõnul Mart Aasa mõttelist teed, mille eelmised peatuskohad on olnud «IDentiteet» ja «Edu».

Muu hulgas on kõigi kolme üks teemasid vabakutselise looja elu.

Aasa «Edu» esietendus oli täpselt samal kuupäeval nagu tänane «Projekt Elu», 17. veebruaril, ainult et aasta tagasi ja mujal, Genialistide klubis, mis asub vana võimlahoone taga.

«Edu» suunas vaatajate tähelepanu ühiskonnas hädavajalikuks tunnistatud edukusele.

Sama autori «IDentiteet» tuli välja sügisel 2009 kinos Ekraan. Võimaluste ja saamistega, unistuste ja oludele alla vandumisega mängiva «IDen-titeedi» peategelane on maalikunstnik, kellest sai disainer.

Lavastuses «Projekt Elu» mängivad Kristel Leesmend, Leino Rei ja Mart Aas.
Kõik kolm näitlejat on olnud samuti «Edu» trupis, Leesmend ja Aas osalesid näitlejatena ka «IDentiteedis». Leesmend on oma kunstnikukätt rakendanud kõigis kolmes Aasa lavastuses.

«Projekt Elu»

• Täna kell 19 esietendub Tartu Uues Teatris (Lai 37) lavastus «Projekt Elu».

• Autor ja lavastaja on Mart Aas.

• Mängivad Kristel Leesmend, Leino Rei ja Mart Aas.

Allikas: Tartu Uus Teater

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles