Delta keskus tähistab teist sünnipäeva veebiettekannetega

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli Delta keskus.
Tartu ülikooli Delta keskus. Foto: Kristjan Teedema

Delta keskusel täitub jaanuari lõpus kaks tegevusaastat ja selle puhul alustab 28. jaanuaril uus ürituste sari «Delta loeng», et pakkuda Tartu ülikooli inimestele ja tulevikus ehk teistelegi lavalaudu, kus teha lühikesi ettekandeid aktuaalsetel ja tulevikku suunatud teemadel. 

Ürituse ühe korraldaja, Tartu ülikooli majandusteaduskonna turundus- ja kommunikatsioonispetsialisti Andres Vaheri sõnul on selline mõte lühiettekande võimalusi pakkuda olnud juba ammu, kuid enne selle elluviimist tuli pandeemia tõttu idee pausile panna. 

«Usun, et meie professorid tahakids kaasa lüüa küll, esimesi kõnelejaid polnud üldse raske leida,» rääkis Vaher. Nii toimub esimene loeng veebi teel täna kell 13–15 – kõik on oodatud seda jälgima Worksupi vahendusel. Oma ideid, lahendusi ja visioone tutvustavad viis Tartu ülikooli töötajat. 

Kui täna räägivad üritusel Tartu ülikooli töötajad, usub Vaher, et tulevikus on ehk võimalik kaasata ka teisi soovijaid. «Mõte on ikkagi teadus esile tuua nii Tartus kui ka mujal Eestis ja suunata seda rahvale,» selgitas ta.

Täpne ajakava pole korraldajatel veel selge, kuid sellisel kujul veebiettekanded saavad toimuma umbes kord kvartalis.

Üritust korraldavad Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut, majandusteaduskond, matemaatika ja statistika instituut, tehnoloogiainstituut ning ettevõtlus- ja innovatsioonikeskus.

Ürituse ajakava:

13.00–13.10 Tervitussõnad ja sünnipäevahõnguline tagasivaade 2021. aasta tegemistele.

13.10–13.30 «Kas koroonakriisis on vaja statistikuid?» Matemaatilise statistika professor Krista Fischer.

13.30–13.50 «Deep Tech startup’id kui neljas innovatsioonilaine.» Ettevõtluse- ja innovatsioonikeskuse juhataja Kristel Reim.

13.50–14.10 «Masintõlge koroona vastu.» Keeletehnoloogia professor Mark Fišel.

14.10–14.30 «Naine ja vanus: kas topeltrisk töökiusuks?» Juhtimise teadur Krista Jaakson.

14.30–14.50 «Leiame inimesele ameti masinate kõrval.» Polümeersete materjalide tehnoloogia professor Alvo Aabloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles