Noortevolikogu saab valida veel viimast päeva

Tartu Postimees
Copy
Tartu linna noortevolikogu istung.
Tartu linna noortevolikogu istung. Foto: Evelin Lumi

Kolm päeva vältavatel Tartu noortevolikogu valimisetel, kus saavad hääle anda 14–20-aastased tartlased või Tartu linna koolides õppivad noored, on jõudmas lõpule ning oma lemmikkandidaadi poolt saab hääletada veel vaid tänase päeva jooksul.

Tartu noortevolikokku on sel korral pürgimas 29 noort, kellest 15 enim hääli kogunud kandidaati sinna ka pääsevad.

Abilinnapea Lemmit Kaplinski kutsub kõiki hääletama, sest tema sõnul esindavad noortevolikogu liikmed Tartu noorte ideid ja ettepanekuid laiemalt.

«Varem töötasin Tartu linnavolikogu esimehena regulaarselt koos noortevolikoguga ning just neilt sai alguse kaasava eelarve hääleõiguse laiendamise ettepanek, mis on täna ka ametlikult sisse viidud. Ootan pikisilmi kohtumisi noortevolikogu järgmise koosseisuga, et arutada kultuuri- ja haridusvaldkonna küsimusi, mis mõjutavad otseselt noorte valikuid oma haridustee kujundamisel,» ütles Kaplinski.

Valimiseks tuleb noorel minna VOLISe keskkonda ja seal ennast identifitseerida ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID abil ning anda hääl oma lemmikkandidaadi poolt. Samuti saab hääletamas käia ka linnaraamatukogus, selle harukogudes ja Tartu noorsootöö keskustes.

Kus saab hääletada koha peal?

Tartu linnaraamatukogus ja neis harukogudes:

  • Annelinna harukogus
  • Ilmatsalu harukogus
  • Karlova harukogus
  • Tammelinna harukogus 

Tartu noorsootöö keskustes:

  • Lille noortekeskuses
  • Ilmatsalu noortekeskuses

Kui ID-kaarti ei ole ja puudub võimalus end VOLISes identifitseerida, siis saab kl 9–17 valida Raekoja infokeskuses. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles