Tartu maraton sai valitsuselt eriloa ja toimub täies mahus (3)

Tartu Postimees
Copy
Tartu maraton toimub teist aastat järjest eriloaga.
Tartu maraton toimub teist aastat järjest eriloaga. Foto: Sille Annuk

Täna langetas valitsus otsuse, et 48. Tartu maraton saab eriloa ning 20. veebruaril lubatakse kahe distantsi peale kokku osalema kuni 6000 inimest. Suurürituse korraldajad on koostöös terviseametiga koostanud ohutusplaani, mille abil maandatakse üritusel osalemise riske.

Valitsuse eriloaga on lubatud 63-kilomeetrisele distantsile kuni 4000 osalejat ja 31-kilomeetrisele distantsile kuni 2000 sõitjat. Lisaks spetsiifilistele ohutusmeetmetele kehtivad maratonil kõik ajakohased koroonaviiruse tõttu kehtestatud reeglid. Kontrollitakse koroona läbipõdemise või vaktsineerimistõendit ning kohustus on kanda maski. Korraldajad tagavad rahva hajutatuse nii rajal kui ka stardi- ja finišipaikades. Stardid toimuvad mõlemal distantsil 10-minutise intervalliga ning kõik osalejad peavad võistlusterritooriumil kandma maske.

Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on korraldusmeeskond seda uudist väga oodanud. «Tänavu tuli talv väga vara, inimesed on saanud palju suusatada ning korraldusmeeskond on kõvasti tööd teinud, et maraton täies mahus toimuda saaks. Selle uudise üle on tohutult hea meel,» rääkis ta. Kelk lisas, et nüüd on väga oluline keskenduda ohutusele ning kõik maratonil osaleda soovijad peavad reegleid hoolega jälgima.

Korraldajad hoiavad osalejaid maratonipäeva muudatustega kursis ning teavitavad uuendustest esimesel võimalusel oma kanalites.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles