REEDENE RÕÕM ⟩ Prefekt Vallo Koppel: meil on põhjust uhke olla

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lõuna prefektuuri prefekt Vallo Koppel istub staabi tööruumis, mida kasutatakse erioperatsioonide ja suursündmuste ajal. Prefekt hindab kõrgelt koostööd eri organisatsioonide, näiteks politsei ja kaitsejõudude vahel.
Lõuna prefektuuri prefekt Vallo Koppel istub staabi tööruumis, mida kasutatakse erioperatsioonide ja suursündmuste ajal. Prefekt hindab kõrgelt koostööd eri organisatsioonide, näiteks politsei ja kaitsejõudude vahel. Foto: Margus Ansu

Teist ametiaega Lõuna prefektuuri juhina tööd alustav Vallo Koppel (46) peab oma ametis rinda pistma pidevate muudatustega, olgu nende põhjus koroonakriisis või ümberkorraldustes politsei- ja piirivalveametis (PPA). Siiski võib tema arvates olla keerulistest aegadest ka kasu, sest need aitavad karastuda järgmisteks katsumusteks.

Vallo Koppel, politseinikuks saamine on sageli väikestel poistel esimene unistuste ametiks. Kas ka teil?

Mitte päris. Suund politseinikuks saada tuli alles gümnaasiumis. Käisin Treffneri gümnaasiumis keemia ja bioloogia süvaklassis. Sellest klassist läksid paljud ülikooli meditsiinierialadele õppima. Aga mina jõudsin mõtetega selleni, et arstiteadus ei ole minu jaoks. Tol korral jäi mulle silma reklaam, mis kutsus õppima riigikaitse akadeemiasse. Mulle jäi silma eriala, kohtueelne uurimine, mille lõpetamisel oleks ametiks jurist-detektiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles