Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartumaa sotsid soovivad erakonna juhiks Lauri Läänemetsa (1)

Copy
Lauri Läänemets pürib Sotsiaaldeokraatliku Erakonna juhiks.
Lauri Läänemets pürib Sotsiaaldeokraatliku Erakonna juhiks. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tartumaa piirkonna juhatus otsustas toetada veebruari alguses toimuval üldkogul erakonna esimehena Lauri Läänemetsa ja tema peasekretärina Eduard Odinetsi.

Tartumaa sotsiaaldemokraatide piirkonnajuht Priit Lomp sõnas, et erakond tuleb juba aasta pärast toimuvateks riigikogu valimisteks käima saada. «See on tõsine töö, mida esimees ei saa kuhugi nõunikule delegeerida. Organisatsiooni käivitamise ja eestvedamise kogemus on selgelt tugevam Lauri Läänemetsal ja Eduard Odinetsil. Lisaks pole vähetähtis ka Läänemetsa visioon, et erakond peab senisest enam suutma tegeleda tööinimesele oluliste teemadega: kodude kättesaadavusest kuni palgavaesuseni,» selgitas otsust Lomp.

Ühtlasi otsustasid Tartumaa sotsiaaldemokraadid esitada erakonna aseesimeheks Võru linnapea Anti Allase. «Allas on võitnud järjest kolmed kohalikud valimised. Järelikult on kogu erakonnal tema kogemusest õppida, kuidas seista kohaliku inimese eest,» lisas Priit Lomp.

Erakonna juhatuse liikme kandidaadiks seadsid Tartumaa sotsiaaldemokraadid Kastre vallavanema Priit Lombi ja Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski. Erakonna aukohtusse seati üles Liia Hänni kandidatuur.

Varem on Läänemetsa kandidatuuri toetanud Harjumaa, Hiiumaa, Ida-Virumaa ja Järvamaa sotsiaaldemokraadid. Vastaskandidaadina on Riina Sikkutit toetanud Viljandimaa sotsiaaldemokraadid.

SDE üldkogu, kus valitakse erakonnale uus esimees ja juhatus ning kinnitatakse peasekretär, toimub 5. veebruaril.

Tagasi üles