Maarjamaa hariduskolleegiumi direktor paneb ameti maha

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Pille Vaiksaar asus Maarjamaa hariduskolleegiumi juhtima 2017. aastal.
Pille Vaiksaar asus Maarjamaa hariduskolleegiumi juhtima 2017. aastal. Foto: Margus Ansu

Hariduslike erivajadustega lastega tegeleva Maarjamaa hariduskolleegiumi direktor Pille Vaiksaar otsustas sellest ametist loobuda.

Alates 2017. aastast Maarjamaa hariduskolleegiumi juhtinud Pille Vaiksaar sõnas, et ametist loobumine oli tema isiklik otsus. «Selle taga ei ole mingit kriisi ega tüli,» selgitas Vaiksaar. 

Ta põhjendas, et on juba väga pikki aastaid olnud erinevates vastutusrikastes ametites ning soovib nüüd võtta aja maha. «Ma ei ole teinud edasisi plaane töökoha valiku osas,» sõnas Vaiksaar.

Pille Vaiksaar on juhtinud 15 aastat Viljandi lasteabikeskust, töötanud peaspetsialistina sotsiaalministeeriumis ning olnud ka haridus- ja teadusministeeriumis erinevatel ametikohtadel. Maarjamaa hariduskolleegiumi direktoriks sai ta 2017. aasta detsembris.

Praegu otsin haridus- ja teadusministeerium konkursiga Vaiksaarele asendajat. Pille Vaiksaar on andnud sõna, et juhib kooli seniks, kuni ministeerium on Maarjamaa hariduskolleegiumile leidnud uue juhi. Ministeerium ootab huvilisi kandideerima kuni 3. veebruarini.

Maarjamaa hariduskolleegium on haridus- ja teadusministeeriumi hallatav põhikool suure abivajadusega psüühikahäiretega ja käitumisprobleemidega lastele. Kooli võetakse vastu õpilasi, kellele on vaja kohaldada kinnise lasteasutuse teenust.

Õpilasi, üldjuhul alates 12. eluaastast kuni 17. aasta vanuseni, suunatakse kooli kohtuotsuse või -määruse alusel. Õppetöö toimub põhikooli riikliku õppekava ja põhikooli lihtsustatud riikliku õppekava alusel nii eesti, kui vene keeles. Alates 2014. aastast korraldab kool Lõuna-Eestis ka haiglaõpet.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles