Tartu tutvustab Dubai maailmanäitusel tervisevaldkonna võimalusi

Tartu Postimees
Copy
Dubais peetava maailmanäituse EXPO Eesti paviljon.
Dubais peetava maailmanäituse EXPO Eesti paviljon. Foto: Erik Prozes

31. jaanuaril toimub Tartu linna eestvedamisel Dubai maailmanäituse EXPO Eesti paviljonis tervise tulevikulahenduste arendusele ja integratsioonile suunatud ettevõtlusseminar, kus tutvustatakse Eesti digitervise ja molekulaardiagnostika lahendusi tervisevaldkonna ekspertidele üle maailma.

Tartu delegatsiooni juhi Jaanus Pikani sõnul on Eesti kogunud juba praegu globaalset tuntust tervishoiusüsteemi ümberkujundamise ning kaasaegsete tehnoloogiate ja digilahendustega. «See annab alust loota märgatavat huvi seminari ja osalevate ettevõtete vastu,» lausus Pikani.

Tartu targa linna ja välisinvesteeringute valdkonnajuht Roomer Tarajev ütles, et ka Tartu linn on tervisetehnoloogia arengu seadnud üheks fookusvaldkonnaks. «Tartu on üks olulisemaid arstiabi osutamise keskusi Eestis, tehes seejuures tihedalt koostööd teadus- ja arendusasutustega. See toetab innovaatiliste lahenduste leidmist ning rikastab sel moel ka kättesaadavate teenuste rohkust ja kvaliteeti,» lisas Tarajev.

Nii Eesti kui ka Araabia Ühendemiraatide tervishoiustrateegia keskmes on vaimse tervise probleeme ennetavad ja toimetulekut toetavad digilahendused. Eestis välja töötatud tervise- ja biotehnoloogiliste lahenduste võimalik rakendamine Araabia Ühendemiraatides pakub ettevõtetele uusi arenguhorisonte. Üheks koostöönäiteks on Eesti Geenivaramu ja Emiraatide Genoomiprojekt, mis loob uusi võimalusi teadusuuringuteks ja -arenduseks.

Seminari korraldab Tartu linn koos ettevõttega Antegenes, mis on EXPO Eesti paviljoni ametlik partner. Lisaks osalevad Tartu linna delegatsioonis Asper Biogene, Tervisetehnoloogiate Arenduskeskus AS, Connected Health klaster, DocuMental, Tartu ülikooli genoomika instituut, Migrevention, Nordwise Biotech, Solis BioDyne, Tartu Biotehnoloogia Park ja Triumf Health. Delegatsiooni juhib Tartu Biotehnoloogia Pargi juhatuse liige Jaanus Pikani.

Maailmanäitusel osalemise eesmärk on aidata Eesti ettevõtetel ja organisatsioonidel luua kontakte nii Lähis-Ida regioonis kui ka terves maailmas ning kasvatada seeläbi oma toodete ja teenuste müüki. Maailmanäitus on Dubais avatud 2022. aasta märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles