Päästjad aitasid kodus kukkunud eakat meest

Tartu Postimees
Copy
Kukkumiste ennetamiseks on kasulik kodukeskkonda kohandada ja sättida asjad ümber selliselt, et ka kukkumise järl oleks inimesel võimalik omale abi kutsuda.
Kukkumiste ennetamiseks on kasulik kodukeskkonda kohandada ja sättida asjad ümber selliselt, et ka kukkumise järl oleks inimesel võimalik omale abi kutsuda. Foto: Tiina Oja

Teisipäeva õhtul kella poole kuue ajal said päästjad teate Jõgeva alevikust Sauna tänavalt, kus inimesed olid mures oma eaka naabri pärast.

Jõgeva alevikus Sauna tänava kortermaja mures elanik teatas, et ta pole ühendust saanud eaka naabriga, kes telefonile ei vasta, kuid kelle toas põleb lamp. Päästjad avasid haagiga suletud ukse jõuga ja leidsid korteri põrandalt kukkunud 74-aastase mehe. Kannatanu aidati kiirabiautosse.

Päästjad saavad sageli väljakutseid, et aidata pääseda kodus kukkunud eakate inimeste juurde, kes ise enam püsti ei saa ja tihti ei suuda endale ka ise abi kutsuda. Liikumisraskustega inimesed peaksid kodus liikudes telefoni alati käepärast hoidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles