Kurvikam küür või lausa uus Sõpruse sild?

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Sõpruse sild ning selle Karlova-poolne peale- ja mahasõit võib linnavalitsuse plaanitava ümberehitusega saada hoopis uue ilme. Vasemal paistavad Jõe ja Aleksandri tänava ots, paremal Rebase tänava poodide rivi.
Sõpruse sild ning selle Karlova-poolne peale- ja mahasõit võib linnavalitsuse plaanitava ümberehitusega saada hoopis uue ilme. Vasemal paistavad Jõe ja Aleksandri tänava ots, paremal Rebase tänava poodide rivi. Foto: Kristjan Teedema

Kas viletsas seisus ja nüüdisaja vajadusi arvestades üledimensioneeritud Sõpruse silla asemele peaks ehitama päris uue silla või tuleks see 40 aasta eest avatud sild lihtsalt lühemaks teha, on Tartu linnavalitsus remonti ette valmistades kaaluda võtnud. Kuniks võimalikud lahendused pole läbi uuritud ja parimat välja valitud, ei saa ka remondiprojekti koostama asuda.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et väga lihtsustatult on selle 488 meetrit pika silla puhul kaks suurt lahendamist vajavat ülesannet: tehniline seisukord ja kergliiklejatele paremate võimaluste loomine. «Praegu mahuvad kõnniteel kaks jalakäijat vaevu üksteisest mööda,» tõdes Haak.

Aga kui Sõpruse sild lähiaastail juba käsile võetakse ja sinna suured investeeringud tehakse – odav see töö ei ole –, on linnaarhitekt Tõnis Arjuse sõnul mõistlik arutleda, mida selle sillaga üldse teha saab, et luua paremat linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles