VIDEO ⟩ RMK hakkas Elva servas vaidlusalust metsa maha võtma, ent pani varsti masinad seisma (7)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Elvas Käo metsas soovib RMK teha lageraiet, millele kohalikud elanikud ja vallavalitsus on vastu. 24. jaanuari varahommikul pandi seal masinad juba käima, kuid varsti need kohtu jõul seisati.
Elvas Käo metsas soovib RMK teha lageraiet, millele kohalikud elanikud ja vallavalitsus on vastu. 24. jaanuari varahommikul pandi seal masinad juba käima, kuid varsti need kohtu jõul seisati. Foto: Sille Annuk

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) tahab lähiajal maha võtta Elva servas paikneva Käo riigimetsa hoolimata sellest, et mitmed kohalikud elanikud ja metsi kaitsvad aktivistid on sellele valjul häälel vastu hakanud ning ka Elva vald sooviks metsatuka enda omandusse saada ja rohealana säilitada. Et endiselt on õhus erinevad võimalused, kinnitab see, et esmaspäeva hommikul hakkasidki töömehed seal varasema plaani kohaselt puid langetama, kuid olid varsti sunnitud masinad seiskama.

Käo metsa mahavõtmise vastu võitlevad inimesed on esitanud kohtule kaebuse, mis täiendavate dokumentide esitamiseni ei luba raiet teha. Täpsemalt öeldes esitas mittetulundusühing Päästame Eesti Metsad 21. jaanuaril Tallinna halduskohtule nõude tühistada kõnealust kohta puudutavad raieteatised.

Keskkonnaamet peab esitama kohtule oma seisukoha esialgse õiguskaitse taotluse kohta hiljemalt 26. jaanuariks ehk kolmapäevaks. RMK-l tuleb samaks kuupäevaks teada anda, milliste metsateatistega registreeritud raied on nüüdseks juba tehtud ning milliste teatistega registreeritud raied on pooleli või lähiajal plaanis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles