Tartu seni suurim energiatoetus küünib üle 1300 euro

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Tartu linnavalitsus avas paar nädalat tagasi kaubamajas energitoetuste avalduste vastuvõtupunkti, kus käiakse palju ka nõu küsimas.
Tartu linnavalitsus avas paar nädalat tagasi kaubamajas energitoetuste avalduste vastuvõtupunkti, kus käiakse palju ka nõu küsimas. Foto: Margus Ansu

Kõvasti kallinenud elektri ja gaasi pärast on tänaseks energiatoetust nõutanud 2372 tartlast, neist 901 inimesele on abiraha juba ka välja makstud. Nende hulgas on nii suure kui väikse rahalise abi saajaid.

Kõige rohkem ehk 1878 energiatoetuse taotlust on linlased esitanud elektrooniliselt, teatas Tartu abilinnapea Mihkel Lees. Esimene elektrooniline avaldus laekus detsembri keskel. «Valdavalt on ka elektroonilised avaldused tehtud ikka jaanuaris,» märkis ta.

Kaubamajas asuvas energiatoetuste vastuvõtupunktis ning linna sotsiaalabiosakonna piirkonnakeskustes on tartlased esitanud paberil 494 avaldust. «Kaubamaja punktis käib endiselt päris palju rahvast,» rääkis Mihkel Lees. «Inimesed lähevad kaubamajja, näevad seda punkti ning otsustavad nõu küsida. See on väga hea, nii saavad nad meie töötajatelt kohe teada, kas neil on võimalik toetust saada ning mis paberid nad selleks peavad esitama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles