Tartu korvpallimeeskond leppis kaotusega ja peab koroonast veel taastuma

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpallimeeskond kaotas täna Pärnu Sadamale 66:76, kuid Tartu leegionär Emmanuel Wembi (paremalt esimene) kerkis hea sooritusega üleplatsimeheks.
Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpallimeeskond kaotas täna Pärnu Sadamale 66:76, kuid Tartu leegionär Emmanuel Wembi (paremalt esimene) kerkis hea sooritusega üleplatsimeheks. Foto: Margus Ansu/pm/scanpix Baltics

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond taastub küll endiselt koroonaviirusest, kuid pidas täna käesoleva aasta esimese Eesti-Läti liiga mängu võõrsil Pärnu Sadama vastu. Rabedalt kulgenud kohtumises hoidsid võõrustajad ohje enda käes ja võitsid 76:66. Tartlastest mängis suurepäraselt Emmanuel Wembi, kes kogus 27 punkti ja tõi 19 lauapalli.

Skoorivaeselt kulgenud avaveerandajal olid mõlemad meeskonnad hädas rünnakurütmi leidmisega. Tartu meeskonna rivistuses olid pärast koroona põdemist tagasi Adomas Drungilas, Edmunds Elksnis ja Märt Rosenthal, aga rünnakul õiget minekut ei leitud. Avapoolajal patustati koguni 11 pallikaotusega, poolajaks juhtis Pärnu Sadam 31:25.

Teisel poolajal läks mängupilt pisut lõbusamaks ja mõlemal meeskonnal hakkasid pisut enam korvi kukkuma ka kaugvisked. Kolmandal veerandil suutis Pärnu teha 16:1 vahespurdi, millega kallutati mäng suuresti enda kasuks. Tartu poolel säras keskmängija Emmanuel Wembi, kes tegutses hästi lauavõitluses ja tõi ka korvi alt punkte, ent ülejäänud meeskonna panus jäi kasinamaks. Neljandal veerandajal tartlased ohtlikult lähedale enam ei jõudnudki ja nii kirjutasid pärnakad enda seitsmenda võidu Eesti-Läti liiga tabelisse skooriga 76:66.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul ei suudetud head mängurütmi leida. «Me ei olnud füüsiliselt veel mänguks valmis, sest koroonaviirusest välja tulek ja vigastused on rotatsioonile oma mõju avaldanud. Saime küll häid viskekohti, aga visked ei tabanud. Mängijad võitlesid, aga õiget mängurütmi me ei leidnud. Peame nüüd taastuma ja valmistuma kolmapäevaseks mänguks TalTechiga,» sõnas Mazurs.

Mängu üleplatsimeheks kujunes Emmanuel Wembi: vahetuses sekkununa tõi ta ligi 36 mänguminutiga 27 punkti, võttis 19 lauapalli ja lõpetas mängu efektiivsusnäitajaga 43. Kolm kaugviset tabanud Oliver Suurorg viskas 11 punkti ja võttis viis lauapalli. Pärnu Sadama kõige kasulikum mängija oli Mihkel Kirves 14 punkti, 12 lauapalli ja efektiivsusnäitajaga 22. Artur Konontšuk lisas 14 punkti, värske tagaliini täiendus Alterique Gilbert 13 ja Andris Misters 12 punkti.

Eesti-Läti turniiritabelis on Tartu meeskonnal kirjas kolm võitu ja 11 kaotust, mis annab tabelis 11. koha. Tartlaste järgmine mäng on kolmapäeval, 26. jaanuaril kell 19 Tallinnas TalTech Optibetiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles