Kliinikum hajutab haiglaravi vajajad oma tütarhaiglaisse, vaid kõige raskemad koroonapatsiendid jäävad Tartusse

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
TÜ klinikumi ravijuht doktor Andres Kotsari sõnul satub iga päev haiglasse keskmiselt viis uut koroonapatsienti. Vahepealne rahulikum aeg on möödas.
TÜ klinikumi ravijuht doktor Andres Kotsari sõnul satub iga päev haiglasse keskmiselt viis uut koroonapatsienti. Vahepealne rahulikum aeg on möödas. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Reedel tuvastatud 4500 ja laupäeval 4800 koroonapositiivset tähendab nii suurt hulka nakatunuid, kelle puhul ei ole terviseametil enam ülevaadet, milliste sümptomitega need inimesed on või kust nad on oma nakkuse saanud.

«Me lihtsalt ei jõua neid samal päeval küsitleda,» selgitas Tiia Luht. «Oleme kokku leppinud, et jaksame kindlasti ära teha 350 küsitlust Lõuna regioonis ja 350 küsitlust Põhja regioonis. Lääne ja Ida regioon küsitlevad kuni 200 juhtumit päevas. Teeme seda kindla valimi põhjal. Aga kui ma täna (reede – toim.) hommikul töölaua avasin, oli küsitlemata positiivseid juba 1500. Niisiis on meie ülevaade kolletest ja nakkuse teekondadest praegu natuke puudulik.»

Tasapisi mõjutab haiglat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles