Tartumaa omavalitsuste liit valis uue esimehe

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartumaa omavalitsuste uus esimees Jarno Laur leiab, et liidu juhatuses on kõik liikmed võrdsed.
Tartumaa omavalitsuste uus esimees Jarno Laur leiab, et liidu juhatuses on kõik liikmed võrdsed. Foto: Kristjan Teedema

Tartumaa omavalitsuste liidu üldkoosolek kinnitas 19. jaanuaril juhatuse uuenenud koosseisu. Koosolekul valiti liidu uueks esimeheks Tartu vallavanem Jarno Laur.

Kaheksat omavalitsust koondav Tartumaa omavalitsuste liit on maakonnas see ümarlaud, mille ümber arutada ja otsustada ühised teemad, kavandada piire ületavaid ettevõtmisi.

Eesseisvaks väljakutseks peab Laur tasakaalu leidmist linna ja maakondade huvide vahel. «Meil on vastutus, et Tartu linn ja Tartumaa püsiksid konkurentsis hea elu- ja töökeskkonnana. Väga hea omavalitsuste koostöö näide on Tartu 2024 protsess, kus kõik maakonna omavalitsused on aktiivsed osalised, samuti ühise maakondliku kliima- ja energiakava koostamine, mis tänaseid olusid arvestades on aktuaalne.»

Laur leiab, et omavalitsusliidu juhatuses on kõik liikmed võrdsed ning ta kavatseb võtta aega erinevaid huvisid tajuda, tasakaalustada ja leida vajaduse korral sobilikke kompromisse.

Omavalitsuste liidu kui maakondliku arendusorganisatsiooni tegevusvaldkonnad on kultuur, haridus, heaolu ning koostöötegevused nii maakonnas, regioonis kui ka üle Eesti, samuti riigisiseste programmide rakendamine.

Tegevuse eesmärk on kaasa aidata maakonna arengule ja omavalitsustevahelisele koostööle ning olla maakonnaüleste teemade eestvedaja, tasakaalustaja ja Tartumaa identiteedi hoidja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles