TARTU TULEMINE ⟩ Raudteelaste klubi kerkis noorte algatusel (2)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Muinsuskaitseameti kultuuriväärtuste registri fotokogus on pilt aastast 1961, kui H. Heidemanni ehk praegusele J. Kuperjanovi tänavale kerkis raudteelaste klubi.
Muinsuskaitseameti kultuuriväärtuste registri fotokogus on pilt aastast 1961, kui H. Heidemanni ehk praegusele J. Kuperjanovi tänavale kerkis raudteelaste klubi. Foto: Veljo Ranniku

Kuuendat talve ei idane ega pealtnäha veel ka mädane üks suur ruumikas hoone vaksali lähedal. Lihtsalt seisab tühjalt. Aastail 1994–2015 tegi ERM seal näitusi, veel varem aga oli see tuntud kui raudteelaste klubi, millega oma nooruses oli tihedasti seotud hilisem Tartu kultuuritöötajate ametiühingu esinaine Karin Preiman. Ta oli ka selle maja ehitamise üks algatajaid.

Kultuur oli Karinile lähedane juba siis, kui ta oli alles Kangur. Sügisel 1956 oli neiu Tartu linna miilitsaosakonna sekretär-masinakirjutaja ja oli ka aktiivne kommunistliku noorsooühingu liige. Tema aktiivsus paistis silma eeskätt selle poolest, et ta korraldas miilitsatöötajatest rahvatantsurühma ja kutsus juhendajaks linna kultuurihoone tantsujuhi Kusta Rodima.

Raudteenoorte juht

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles