Jõgeva vallavanem: minu arvamusega arvestatakse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sel talvel kaunistab Jõgeva linna keskparki hiigelsuur Jõgeva nimetähtedest valguskujundus. Valgustitega varustatud tähed on nii suured, et vallavanem Angela Saksing mahub vabalt õ-tähe sisse seisma.
Sel talvel kaunistab Jõgeva linna keskparki hiigelsuur Jõgeva nimetähtedest valguskujundus. Valgustitega varustatud tähed on nii suured, et vallavanem Angela Saksing mahub vabalt õ-tähe sisse seisma. Foto: Margus Ansu

Pikki aastaid õpetajana töötanud ning väikest maakooli juhtinud Angela Saksing (42) sai endalegi ootamatult napilt aasta tagasi Jõgeva abivallavanemaks, kui Jõgeva keskerakondlased tegid talle ettepaneku võtta vastu abivallavanema koht. Sügiseste valimiste järel usaldas volikogu talle juba vallavanema ameti.

Aasta tagasi olite veel Sadala kooli direktor. Kuidas nii üleöö poliitikasse sattusite?

Tegelikult aasta tagasi olin kõige väiksema lapsega kodus, kui tehti pakkumine abivallavanemaks hakata. Poliitikas ma väga võõras ei ole. Osalesin eelmistel kohalikel valimistel, lõin volikogu eelmises koosseisus kaasa sotsiaalkomisjoni töös. Tõsi, abivallavanema koha pakkumine tuli mulle suure üllatusena ja ma ikkagi esimese hurraaga nõusolekut ei andnud. Kaalusin pikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles