Pesueht pesukaru poosetas Kambja metsa männitüvel (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
15. jaanuaril märkasid jalutajad Kambja metsas pesukaru, kes naaldus vastu männitüve ja lubas end lahkelt pildistada. Sellest loomast võib tõusta looduse tasakaalule kurja rohkem kui neist armsatest nööbisilmadest iial väja lugeda saaks.
15. jaanuaril märkasid jalutajad Kambja metsas pesukaru, kes naaldus vastu männitüve ja lubas end lahkelt pildistada. Sellest loomast võib tõusta looduse tasakaalule kurja rohkem kui neist armsatest nööbisilmadest iial väja lugeda saaks. Foto: Erakogu foto

Pesukaruga kohtumine ei ole Eestis nii tavapärane nagu näiteks karuga kohtumine. Pesukaru nähakse siinmail umbes kord paari aasta jooksul, teab keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

«Seni on nad olnud põgenenud lemmikloomad, mitte looduslikke radu pidi siia rännanud tegelased,» lisas ta. «Ma usun, et nii on see ka sel korral!»

«See kord» tähendab 15. jaanuari hommikut, mil Kambja valla Pulli küla peretütar koos sõpradega jalutama läks, kaasas taksikoer ja veel üks koer. Just koerad võisid olla põhjus, miks üks veidra välimusega loom end äkki puu otsa vinnas ja sel viisil end inimestele reetis. Jalutajad tegid metsas pika ringi ja tagasi tulles märkasid, et loom oli vaid pisut kõrgemale roninud, polnud kuhugi peitu pugenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles