Tartu sotsiaaldemokraate tüürib Kadri Leetmaa

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kadri Leetmaa
Kadri Leetmaa Foto: Erakogu

Tartu sotsiaaldemokraadid valisid pühapäeval Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna uueks esimeheks linnavolikogu liikme ja Tartu ülikooli inimgeograafia kaasprofessori Kadri Leetmaa, kes võtab teatepulga üle 12 aastat piirkonda juhtinud riigikogu saadikult Heljo Pikhofilt.

«Sotsiaaldemokraadid on viimastel aastatel kehtestanud end Tartu poliitikas väga olulistes valdkondades. Oleme seisnud hea linnaruumi loomise, lasteaiatasu külmutamise ja õpetajate palga eest,» rääkis Leetmaa pärast piirkonna esimeheks valimist. Ta lisas, et Tartu sotsiaaldemokraatide missioon peab olema Tartule oluliste teemade, nagu kõrghariduse rahastamine, teadlaste palgakindlus, inimesest lähtuv energiakriisi ja tervisekriisi lahendamine, selgeks rääkimine kogu riigis. «Tartu vaade Eesti elule peab sisustama tänapäeva Eesti sotsiaaldemokraatiat,» ütles Kadri Leetmaa, kes on seni kolmel korral valitud Tartu volikogusse.

Viimasel ajal on hakanud meedias liikuma info, et sotsiaaldemokraadid kompavad ühinemisvõimalust erakonnaga Eestimaa Rohelised. Kadri Leetmaa sõnas, et sotsiaaldemokraatide Tartu piirkond on alati linna mõttes väga rohelisel teel olnud. «Oleme aeg-ajalt naljatanud, et punane on uus roheline,» sõnas Leetmaa. Siiski tõdes ta, et säärased ühinemised ei toimu kunagi täielikus üksmeeles.

Ta lisas, et rohepöörde tegemine peab käima sotsiaalvaldkonnaga käsikäes. «Rohepööre ja roheline tee tuleb teha kogukondadele vastuvõetavaks, eriti just praeguses energiakriisi olukorras,» sõnas Leetmaa.

Tema eelkäija Heljo Pikhof soovib Kadri Leetmaale jõudu ja tarmukust ning ambitsiooni poliitikas tegutsemiseks. Esimehe valimistel kogus Leetmaa 36 ja tema vastaskandidaat Asko Tamme 23 häält. Piirkonna endine esimees Heljo Pikhof ei kandideerinud. Üldkoosolek valis piirkonna aseesimeesteks Heljo Pikhofi, Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski ja endise abilinnapea Asko Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles