Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Tõnu Lehtsaar: kala söömiseks ei tasu minna kalale, vaid turuhoonesse

Copy
Tõnu Lehtsaare saagiks viimasel kalalkäigul oli kuus kilo ahvenat.
Tõnu Lehtsaare saagiks viimasel kalalkäigul oli kuus kilo ahvenat. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli professori psühholoog Tõnu Lehtsaare suureks kireks on kalapüük, eriti just jääpüük. Tänavune talv on teda ja ka teisi jääpüügisõpru soosinud. Ei juhtu just tihti, et juba detsembris Peipsil jää kannab, ning eriti märkimisväärne on tänavune püügitalv ka seepärast, et Peipsi on kalastajatele olnud väga helde: sageli püütakse korraga lubatud 15 kilogrammi ahvenat.

Lehtsaare viimane kalalkäik leidis aset eelmisel neljapäeval, kui ta koos sõbraga seadis sammud järvejääle Kodavere lähistel. Plaan oli küll järvele minna motokelguga, kuid paraku ütles see juba kaldal üles. «Oli plaanis minna kaldast kuue kuni kaheksa kilomeetri kaugusele, aga kuna tehnika vedas alt, läksime siis jalgsi umbes kolme kilomeetri kaugusele,» meenutas Lehtsaar ning tõdes, et hea oli, et veomasin ei läinud katki kuue kilomeetri kaugusel keset järvejääd.

Neljapäevanegi retk oli kinnituseks Peipsi tänavusele lahkusele: Lehtsaar tõmbas jääaugust välja kuus kilo ahvenat, sõber sai kaheksa kilo.

Tagasi üles