Keskerakonna venitamistaktika lükkas Tartu koolireformi arutelu edasi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu istung 16. veebruaril 2012.
Tartu linnavolikogu istung 16. veebruaril 2012. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linnavolikogu katkestas eile kell kolm päeval alanud istungi pisut enne südaööd jõudmata kaugemale neljandast päevakorrapunktist, sest Keskerakonna fraktsioon kasutas istungi algusest peale venitamistaktikat, et mitte jõuda Tartu koolivõrgureformi aruteluni.

Hilisõhtul sõlmitud kokkulepete tulemusel jätkub volikogu istung tuleval kolmapäeval kell 17.30 koolivõrgureformi eelnõu aruteluga. Keskerakonna fraktsiooni esimees Olev Raju ütles, et selleks ajaks loodab erakond saada tutvumiseks põhjaliku riskianalüüsi ja finantsplaani.

Kokku jäi volikogul eilsest päevakorrast menetlemata 24 punkti.

Keskerakond tõmbas istungi tempo alla juba alguses, kui fraktsiooni liikmed esitasid ühtekokku tosin arupärimist erinevatest eluvaldkondadest. Venitamist ei kasutatud aukodanike päevakorrapunkti juures, küll aga järgmise, linnapõhimääruse arutelul, kus keskpartei nõudis kõigi parandusettepanekute ükshaaval läbi hääletust.

Kell 17.21 algas Tartu arengukava aastateks 2013-2020 arutelu. Ka selles punktis nõudis keskerakond kõigi parandusettepanekute ükshaaval läbihääletust, kella 9 paiku hakkas Keskerakond iga hääletuse eel võtma viieminutilist vaheaega.

Nii oli vahetult enne südaööd läbitud 202 parandusest sada. Siis aga leppisid Keskerakond, Sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond kokku ning ülejäänud sadakond punkti hääletati mõne minutiga ja istung katkestati kell 23.58.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles