Droonide liiklust arendav Ameerika firma tõi peakorteri Tartusse

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Droonide arendamisega tegeleva ettevõtte Skycorp juht Marek Alliksoo asub Tartu teaduspargis tegema koostööd üleilmse lennundus- ja kosmosetehnoloogiaettevõttega ANRA.
Droonide arendamisega tegeleva ettevõtte Skycorp juht Marek Alliksoo asub Tartu teaduspargis tegema koostööd üleilmse lennundus- ja kosmosetehnoloogiaettevõttega ANRA. Foto: Sille Annuk

Tartus droonide arendamisega tegelev osaühing Skycorp koostöös Tartu linna, Eesti lennuakadeemia ja EASiga meelitas ülikoolilinna rahvusvahelise tehnoloogia- ja lennundusettevõtte ANRA Technologies, mis arendab mehitamata õhusõidukite ehk droonide liikluse reguleerimiseks vajalikku tarkvara ja tehnoloogiat.

Ameerika Ühendriikidest pärit ANRA ei ava Tartus pelgalt filiaali, vaid asutas siia oma Euroopa peakorteri.

Skycorpi tegevjuht Marek Alliksoo selgitas, et lennundus tüürib sinna suunda, et osa transpordist ja tegevusest, nagu näiteks kaubavahetus, meditsiinitransport, andmeseire ja kaardistamine, saaks ära teha õhus mehitamata sõidukitega ning odavamalt ja kiiremini kui tavapäraste vahenditega. Et õhuruumis toimetavad praegu peamiselt vaid mehitatud sõidukid, mille liiklemist kontrollivad lennujuhid, ei ole mehitamata sõidukite õhus liiklemiseks veel vajalikul tasemel automatiseeritud tehnoloogiat ja süsteeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles