Jõgeva linna tabas taas ulatuslik elektrikatkestus

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Liis Treimann

Täna kimbutas Jõgeva linna taas ulatuslik elektrikatkestus. Hommikul jäi vooluta üle 1200 majapidamise, osa rahvast oli vooluta ka pärastlõunal.

Elektrilevi andis teada, et täna hommikul kella poole 11 ajal lülitus lühise tõttu üks Jõgeva piirkonna alajaamast väljuv liin välja. Seetõttu jäid 1222 klienti vooluta. Nendest enamikule taastati elektriühendus tunni jooksul.

Umbes 325 klienti oli aga veel pärastlõunal veel vooluta. «Loodame neile elektriühenduse taastada tööpäeva lõpuks ehk kella viieks,» vahendas Elektrilevi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu.

Alexela Jõgeva tankla tabloolt täna kella kolme ajal päeval kütusehindasid näha ei olnud võimalik, sest kogu tankla oli elektrikatkestuse tõttu suletud. Elektrita jäi enam kui 1200 Jõgeva majapidamist.
Alexela Jõgeva tankla tabloolt täna kella kolme ajal päeval kütusehindasid näha ei olnud võimalik, sest kogu tankla oli elektrikatkestuse tõttu suletud. Elektrita jäi enam kui 1200 Jõgeva majapidamist. Foto: Eili Arula

Rikke põhjuseks oli esialgsete andmete järgi kahe keskpinge kaabli rike, mille täpsem tagamaa selgub remonditööde käigus. Elektrivarustus taastatakse klientidele ümberlülituste teel.

Jõgeva piirkonnas on aasta jooksul ette tulnud mitmeid ulatuslikke elektrikatkestusi. Suurim neist leidis aset mullu aprillis, kui Jõgeva alajaama põlengu järel jäi elektrivooluta 7500 majapidamist Jõgeval ja selle ümbruses. Ligi tuhandel majapidamisel tuli toona elektrivooluta hakkama saada peaaegu kolmkümmend tundi.

Pärast seda on Jõgeva linna ja lähiümbrusi kimbutanud mitmed ulatuslikud elektrikatkestused. Sügiseks oli neid ses piirkonnas juba viis.

Elektrilevi kommunikatsioonijuht rõhutas, et täna Jõgeval aset leidnud ulatuslik elektrikatkestus ei ole seotud Jõgeva ajutise alajaama lahendusega. «Hetkel kõnealused rikkelised kaablid asuvad täiesti eraldi ja ajutisest alajaamast kaugel,» lisas Liis Veersalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles