Tartu osaleb erivajadusega laste toetamise projektis

Tartu Postimees
Copy
Talvine vaade Tartu linnale.
Talvine vaade Tartu linnale. Foto: Sille Annuk

Tartu linn osaleb erivajadusega laste toetamise projektis, mille käigus luuakse Tartu linna ja Tartumaa teisi omavalitsusi ühendav tugiteenuste mudel.

Tartu linn osaleb juhtpartnerina projektis «Tartumaa heaoluprogrammi (HOP) rakendusmudeli loomine ja piloteerimine», mis esitatakse rahastamiseks riigi tugiteenuste keskusele, teatas Tartu linnavalitsus.

Projekt keskendub laste hariduslike erivajaduste ja toevajaduse varasele märkamisele ning laste toetamise tõhustamisele. Selleks luuakse esmalt Tartu linna ja Tartumaa teisi omavalitsusi ühendav integreeritud valdkondadevaheline tugiteenuste mudel. Mudel võimaldab laste ja perede abivajadust varakult märgata ning neile vajalikku tuge pakkuda, leevendab spetsialistide puudust väiksemates kohalikes omavalitsustes ning vähendab teenuste killustatust.

Selleks, et toetada õpetajaid ja HEV-õppe koordinaatoreid koolides ning tõhustada erivajaduste varast märkamist ja sobivate teenuste väljaselgitamist, luuakse hindamisvahendid ja -juhendid. Õpetajate toetamiseks koostatakse ennetusprogramm koos juhendite, lühivideote ja koolitusega. Perede toetamiseks koolitatakse tugispetsialiste spetsiaalselt logopeedilise toe pakkumiseks.

Projektil on kolm suurt tegevussuunda: juhtumikorralduse koostöömudeli loomine ja kasetamine; hindamisvahendite ja -juhendite loomine ja ennetusprogrammide loomine õpetajatele ja peredele.

Projekti partnerid on Tartumaa omavalitsuste liit, Elva vald, Kambja vald, Kastre vald, Luunja vald, Nõo vald, Peipsiääre vald ja Tartu vald.

Projekti kogumaksumus 345 500 eurot ning seda rahastab riigi tugiteenuste keskus. Projekt viiakse ellu tänavu 1. maist kuni 2024. aasta 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles