Tartu ülikoolil on nüüd uus veebileht

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli eestikeelse veebilehe avakülg.
Tartu ülikooli eestikeelse veebilehe avakülg. Foto: Ekraanitõmmis

Teisipäeval avalikustati Tartu ülikooli uus veebileht. Uue väljanägemise on saanud ka enamik akadeemiliste üksuste veebilehti.

Uuenduskuuri läbis ülikooli pealeht ehk domeen ut.ee, aga ka valdkondade ja veel 30 akadeemilise üksuse veebilehed. Ülikooli ülejäänud üksused lähevad uuele platvormile üle siis, kui nende veebilehtede sisu on valmis saanud.

Kantsler Kstina Vallimäe sõnul oli ülikooli endine veebileht ajale jalgu jäänud ega vastanud kasutajate ootustele. «Tartu ülikooli jaoks on oluline arvestada muutuva maailma vajadustega ning seetõttu oleme seadnud eesmärgi arendada innustavat organisatsioonikultuuri. Veebileht on üks meie peamisi kuvandiloojaid. Värske visuaalne lahendus võimaldab senisest paremini esile tõsta meie õppimisvõimalusi, teadussaavutusi, arengusuundi, väärtusi ja panust ühiskonda,» lisas Vallimäe.

Ülikooli teatel saab rubriigis «Sisseastumine ja õpe» õppekavasid ning täiendusõppekoolitusi otsida senisest mugavamalt.

Veebileht on tehniliselt ajakohastatud ja seda võib nüüd sirvida igas suuruses ekraanil. Ka turvanõudeid on nüüdisajastatud. Uue veebilehe väljanägemine loodi nii, et see oleks senisest lennukam, huvitavam ning kasutajakesksem.

Veebilehe arendamine jätkub. Järgmistes etappides on plaanis täiendada olemasolevaid funktsioone, näiteks töötajate kontaktandmete vaadet. Samuti selgitatakse välja, milliseid erilahendusi vajavad näiteks raamatukogu, muuseumide ja ülikooli ajakirja veebileht.

Uue veebilehe töös võib esialgu ette tulla ajutisi tõrkeid. Seepärast palub ülikool neist märku anda, et probleemid saaksid esimesel võimalusel kõrvaldatud. Seda saab teha veebivormi kaudu.

Samuti on oodatud üldine tagasiside uue veebilehe kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles