Vorbuse ja Kardla bussiliinide asemel on tänasest nõudeliin

Tartu Postimees
Copy
Nõudepõhise ühistranspordi kasutamiseks tuleb eelnevalt teenusele registreeruda linna kodulehel.
Nõudepõhise ühistranspordi kasutamiseks tuleb eelnevalt teenusele registreeruda linna kodulehel. Foto: Margus Ansu

Tänasest, 10. jaanuarist lõpetab Tartumaa ühistranspordikeskus maakonnaliinide 103 ja 108 teenindamise ning sõitjad saavad kasutada sama marsruudiga nõudeliini teenust.

Liinide 103 Tartu–Vorbuse–Tartu ja 108 Tartu–Vorbuse–Kärnise–Vorbuse–Tartu teenindamine lõpetatakse, sest Tartu linn avas selle aasta novembris sama marsruudiga nõudeliini. Nõudebuss peatub Mudaniku, Tamme, Kardla kool, Kärnise, Iie, Soomeküla, Tõnise, Kivisäki, Külasüda, Vorbuse, Tiksoja, Muide, Vorbuse tee, Metsamaja, Tartu näitused, Maaülikooli, Kreutzwaldi, Hurda, Palmihoone, Vabadussild, Raeplats, Vabaduse puiestee ja Soola peatuses.

Nõudluspõhine ühistranspordi teenus käivitati kuni kuuekuuse katseprojektina eelmise aasta novembris ja on sel perioodil kasutajatele tasuta.

«Meil on hea meel, et uudne teenus on väga hästi vastu võetud ja oleme saanud positiivset tagasisidet. On väga tõenäoline, et pärast projekti lõppu nõudeliini teenus jätkub ning praegu selgitame, kas nõudetranspordiga teenindatav ala suureneb. Tartu elanikud väärivad parimat lahendust,» ütles Tartu linnatranspordi juhataja Roman Meeksa.

Nõudepõhise ühistranspordi kasutamiseks tuleb enne teenuse kasutamiseks registreeruda kodulehel www.tartu.ee/noudeliin. Kui teenust kasutada soovijal puudub ligipääs arvutile, on võimalik registreeruda ja teenust kasutada helistades infotelefonile 1789 (E–R kell 8–18). Pärast registreerimist luuakse reisijale kasutajakonto ning edastatakse ligipääs nõudetranspordi veebikeskkonnale tartu.vedas.ee/login.

Nõudeliini teenust saab kasutada iga päev kell 7–21. Bussi tellimus tuleb registreerida vähemalt kolm tundi enne planeeritud väljumist. Registreerimisel tuleb esitada oma sõidu algus- ja lõpp-punkt ning soovitud saabumise või väljumise kellaaeg.

Vastavalt juba registreeritud sõitudele pakutakse sõitjale kas olemasolevat väljumist või kui pakutav väljumine erineb soovitud väljumisest rohkem kui 20 minutit, luuakse sõitjale uus väljumine. Iga registreerunud kasutaja saab bussis reserveerida ühe koha. Kui soovitakse tellida buss hommikuks enne kella 10 või nädalavahetuseks, tuleb tellimus esitada eelneval tööpäeval kella 18ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles