Tartu linn otsib konkursiga uut logo

BNS
Copy
Konkursiga otsitakse linnale uut visuaalset identiteeti.
Konkursiga otsitakse linnale uut visuaalset identiteeti. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus kutsub loovagentuure ideekonkursile, mille eesmärk on leida parim kavand Tartu linnale uue visuaalse identiteedi loomiseks.

Tartu uue visuaalse identiteedi eesmärk on rääkida Tartu linna lugu, toetada linna visiooni ja tugevdada kuvandit, teatas Tartu linnavalitsus. Töö käigus valmib stiiliraamat, mis ühtlustab uute logo- ja värvilahenduste, tüpograafia ning pildi- ja sõnumikeele kaudu linna visuaalset kommunikatsiooni.

«Paarkümmend aastat kasutuses olnud linna logo on visuaalselt aegunud ega kanna endas Tartu tänapäevaseid väärtusi,» rääkis linna turundusjuht Helen Kalberg. «Möödunud detsembris valmis kasutajauuring, mis on algava ideekonkursi sisend ja mille tulemusel valmib Tartu linnale uus terviklik visuaalne identiteet,» täpsustas ta.

Osalema oodatakse kogenud meeskondi, kes on end visuaalse identiteedi loomisel juba tõestanud. Ideekonkursi alus on 2021. aasta sügisel tehtud kasutajauuring, mille põhjal tuleb osalejatel luua võistlustöö, mis võib sisaldada kuni kolme ideekavandit. Võistlustöid hindab valdkonna ekspertidest koosnev žürii.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada taotlus hiljemalt 17. jaanuariks. Konkursi võidutöö valitakse välja tänavu märtsis, misjärel sõlmitakse võitjaga kuue kuu pikkune leping identiteedi ja stiiliraamatu viimistlemiseks ja lõplikuks väljatöötamiseks.

Konkursil osalemise tingimused ja ideekavandi loomiseks vajaliku sisendi leiab Tartu linna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles