Lõuna prefektuuri teravaim nina on teenistuskoer Rikky

Liisa Salekešina
Copy
Teenistuskoer Rikky ja koerajuht Aleksandr tunnistati Lõuna prefektuuri parimaks käpapatrulliks.
Teenistuskoer Rikky ja koerajuht Aleksandr tunnistati Lõuna prefektuuri parimaks käpapatrulliks. Foto: Lõuna prefektuur

Tänavuse aasta Lõuna prefektuuri parim teenistuskoer ja koerajuht on patrull koosseisus Belgia lambakoer Rikky ja Aleksandr. Just neil õnnestus leida aasta jooksul enim kadunud inimesi ja vajalikke jälgi.

Lõuna prefektuuri juhtivkoerajuht Rauno Rammo selgitas, et prefektuuri parim teenistuskoer valiti 2021. aasta töötulemuste põhjal ehk kui palju õnnestus käpapatrullil aasta vältel leida inimesi, esemeid ja jälgi, mis aitasid kaasa väljakutse lahendamisele või lahendasidki väljakutse.

Parimale koerajuhile Aleksandrile andis autahvli üle prefekt Vallo Koppel.
Parimale koerajuhile Aleksandrile andis autahvli üle prefekt Vallo Koppel. Foto: Lõuna prefektuur

Võitjaks kuulutatud Rikky on kolmeaastane energiline belgia lambakoer, kes töötab oma peremehe Aleksandriga peamiselt Tartus, kuid vajaduse korral nuusib ringi ka mujal Lõuna-Eestis.

Rikky eriala on inimeste otsimine ning tänu teravatele meeltele on ta leidnud mitmeid eksinud ja kadunud inimesi ning päästnud nende elu.

Kõige meeldejäävam oli väljakutse, kus politsei otsis taga tüdrukut, kes oli ohtlik iseendale. Rikky ja Aleksandr leidsid tüdruku metsast, kus ta lamas lumel liikumatult. Õnneks oli tal veel eluvaim sees ning tema elu päästeti.

Karvane detektiiv Rikky sai tänutäheks head ja paremat.
Karvane detektiiv Rikky sai tänutäheks head ja paremat. Foto: Lõuna prefektuur

Järgmisel nädalal valitakse prefektuuride parimate teenistuskoerte seast politsei- ja piirivalveameti kõige teenekam teenistuskoer, nende teiste seas kandideerib tiitlile ka Rikky koos koerajuht Aleksandriga.

Lõuna prefektuuris töötab 26 teenistuskoera, kellest 14 on saksa lambakoerad, üksteist belgia lambakoerad ja tööpostil on ka üks retriiver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles