Kõmulise uisuplatsi saatus on lahtine

Liisa Salekešina
Copy
Uisuplatsi ehitaja Sergei Möldri sõnul on tekkinud kaos kasvatanud linna elanike ühtsustunnet.
Uisuplatsi ehitaja Sergei Möldri sõnul on tekkinud kaos kasvatanud linna elanike ühtsustunnet. Foto: Kristjan Teedema

Enne jõule kajastas Tartu Postimees juhtumit, kus aastaid Kallastele laste lõbuks jääväljakut valanud elanik Sergei Mölder sai ootamatult käsu plats seekord likvideerida. Kuigi platsi tulevik on veel lahtine, on tülil senimaani kogukonda ühendav mõju, inimestel on ühine eesmärk ja Möldrit toetatakse.

Detsembri alguses, nagu viimasel viiel aastalgi, asus Mölder linna keskväljakule uisuplatsi rajama, kuid paar päeva hiljem sai ta valla korrakaitseametnikult ehmatava kõne. Populaarne ajaveetmiskoht tuleb likvideerida. Peipsiääre vald rajas selle asemel uisuplatsi tühjaks jäänud koolimaja taha, kuhu aga kohalikud elanikud oma lapsi saata ei julgenud, kuna lähedal asuvas hostelis pidasid töölised sageli joomapidu.

Jõulupühade ajal pälvis juhtum üleriigilist tähelepanu ja toetus Möldri ettevõtmisele kasvas. Tema sõnul on vahepealsed sündmused olnud ainult positiivsed. «Rohkem ettekirjutusi mulle tehtud ei ole ja telefoni teel ühendust enam võetud pole,» rääkis Mölder. «Elanike meelsus on muutunud: rahvas tunneb rohkem ühtsust ja inimesed on aktiivselt koondunud uisuplatsi kaitseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles