GALERII ⟩ Võrrientusiastid tähistavad uut aastat huvitava traditsiooniga (1)

Copy

Tartu Raekoja platsi kuuse all seisid 2022. aasta esimesel päeval mitmesugused võrrid, mille omanikud kogunevad seal juba mitmendat aastat järjest, et sel viisil aasta vahetumist tähistada. 

Ühe võrri omanik, pillimees Urmas Voevodin rääkis, et võrrientusiastid ei kuulu ühtegi ametlikku rühmitusse, vaid käivad koos vabatahtlikult ja seda pika sõpruse tulemusel. «Eks selliste masinatega on lapsepõlves kõik sõitnud ja need on mõnus nostalgia värk. Aga praegu pole neid väga enam saada, palju on katkiseid ning masinaid tuleb laatadelt otsida,» lausus Voevodin. Oma võrri on ta kõvasti tuuninud, kuid originaalmasinast on alles näiteks raam.

Idee 1. jaanuaril võrridega Tartu Raekoja platsil kuuse alla koguneda pakkus välja seltskonna suurim entusiast Priit Part ligi kaheksa aastat tagasi.

Teine võrriomanik Karl Laanekask sai oma võrri just tänu samale sõbrale. «Minu masin on 95 protsenti nagu originaal, pole palju tuuninud, pigem taastanud. Selle aitaski mul muretseda sõber Priit ja ostsin masina ühest talust,» ütles Laanekask.

1. jaanuari traditsioon pakub kõigile palju rõõmu ning võrridega käib kaasas palju põnevat. «Võrridest ikka teatakse ning kõik mäletavad neid. Aga mõni folkorist võiks lausa koguda lugusid, mida nende masinate kohta räägitakse, sest neid on värvikaid,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles