Arendaja lammutas Ujula tänava maja ilma loata

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Ujula 45 kinnistul asunud hoone on lammutatud.
Ujula 45 kinnistul asunud hoone on lammutatud. Foto: Kenno Kaldoja

Juba üle kümnendi on ette valmistatud Ujula 45 krundi taashoonestamist, kuid jõulude eel tehtud rutakad sammud võivad arendajale tähendada väärteomenetlust ja kuni 32 000-eurost trahvi selle eest, et krundi sügavuses olnud maja on lammutatud selleks luba võtmata.

Kui linna ehitusjärelevalve ametnik Kenno Kaldoja 9. detsembril paikvaatluse akti koostas, oli lammutamine jõudnud nii kaugele, et tegevuse peatamisel polnud mõtet ja ettekirjutust ei tehtud. Küll on materjal edastatud Tartu linnavalitsuse järelevalveosakonnale, mille juhataja Imbi Kivi kinnitas, et pärast pühi alustatakse väärteomenetlust.

Kõnealuse krundi kohta kehtib aastast 2010 detailplaneering, mis näeb ette tänava äärde kahe kortermaja ehituse. Nüüd lammutatud hoovimaja oli määratud detailplaneeringus säilitatavaks. Kuid 2017. aasta juunis OÜ Wesico Project taotluse alusel projekteerimistingimusi välja andes nõustus Tartu linnavalitsus taotleja sooviga hoovimaja lammutada ja asendada väikese kortermajaga, põhjenduseks oli, et konstruktsioonid on amortiseerunud. Kokku oleks sel krundil siis kolm uut kortermaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles