Toimetus valis aasta kolleegiks Jüri Saare

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Jüri Saarel on läinud korda hoida end töö- ja pere­elu kõrvalt kadestamisväärses sportlikus vormis, mida kinnitab foto tänavuse Tartu suusamaratoni stardi­koridorist.
Jüri Saarel on läinud korda hoida end töö- ja pere­elu kõrvalt kadestamisväärses sportlikus vormis, mida kinnitab foto tänavuse Tartu suusamaratoni stardi­koridorist. Foto: Sille Annuk

Tartu Postimehe toimetus valis tänavuseks aasta kolleegiks arvamustoimetaja Jüri Saare, kes on nii Postimehe kui ka Tartu Postimehe loomisse panustanud pea 25 aastat.

Kolleegide meelest pole Jüri tavaline töökaaslane, sest tema ametialane pühendumus ja aktiivne eluhoiak mõjutavad sageli ka teisi. Ta ei tegele ainult nende teemadega, mis tunduvad talle isiklikult meeldivad või intrigeerivad, vaid ka nendega, millega on vaja tegeleda. Sellisel juhul ütleb Jüri: «See suur et...» ja hakkab tööle.

Samuti on tal läinud korda kaasata arvamuskülje autoriteks väga erinevate elualade ja maailmavaadete esindajaid.

Kolleegipreemia jagamisel märkisid toimetuse liikmed, et Jüri on üks teravaima sotsiaalse närviga ajakirjanikke, kel jagub tähelepanuvõimet väga erinevatele elutasanditele. Rõhutati sedagi, et ta väga hoolib Tartu Postimehe heast nimest.

Vähetähtis pole seegi, et tiheda töötempo ja koduse elu kõrvalt jaksab Jüri hoida end väga heas sportlikus vormis ega pelga ka maratonide mõõtu väljakutseid. Nii mõnigi kord sünnivad just spordiradadelt uued ajakirjanduslikud ideed.

«Jüri on meie toimetuse üks teravaima närviga ajakirjanikke. Tema tehtud intervjuusid on huvitav lugeda isegi siis, kui neis annavad vastuseid poliitikud. Mida me üldse teeksime ilma Jürita, kui ees oleksid järjekordsed valimised?! Aga just need on varsti jälle ees,» märkis üks kolleegidest.

Lisaks kolleegipreemia saajale valis Tartu Postimehe toimetus tänavuse aasta parima kirjutise. Selle tiitli vääriliseks tunnistati 1. septembril Aime Jõgi sulest ilmunud lugu «Haigus on võtnud noorelt naiselt töö, karjääri ja jalad. Siiski ei anna ta alla». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles