Aastavahetuse peod tekitavad terviseametile peavalu

Liisa Salekešina
Copy
Terviseameti lõunaregiooni juht Tiia Luht sõnas, et kui töö teda linna ei viiks, veedaks ta aastavahetuse kodus.
Terviseameti lõunaregiooni juht Tiia Luht sõnas, et kui töö teda linna ei viiks, veedaks ta aastavahetuse kodus. Foto: Sille Annuk

Valitsus lubas, et aastavahetuseks saavad baarid ja klubid kaks päeva armuaega. Et antud aega võimalikult hästi ära kasutada, on Tartu suurimad baarid ja ööklubid hõiganud sotsiaalmeedias välja pidustused. Terviseameti lõunaregiooni juhti Tiia Luhti teeb olukord aga murelikuks.

«Muret see tekitab kindlasti, kui vaadata, et Tartu on nakatumises esirinnas,» ütles Luht. «Lisaks on ligi pooled omikronijuhud just Tartu linnas.» 28. detsembriks oli Tartus tuvastatud omikrontüve 889 korral ja Tartumaa nakatumisnäitaja hoiab teiste maakondade seas musta rekordit.

Et hullemat vältida, on terviseamet võtnud ühendust ülikoolilinna meelelahutuskohtade omanikega ning uurinud, kuidas plaanitakse kinni hoida kõikidest teistest piirangutest, et mask jääks pähe ka tantsupõrandal. «Oleme koostöös politseiga teinud teavitustööd, et vältida sellist nakatumiste kasvu, nagu järgnes jõulupühadele,» selgitas Luht. Peale jõulupühi tekkis Tartumaale koldeid tuntavalt juurde, kinnitust on leidnud 31 kollet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles