Kolm raamatukogutöötajat pälvisid stipendiumi

Armas Riives
, reporter
Copy
Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu.
Oskar Lutsu nimeline linnaraamatukogu. Foto: Margus Ansu

Esimest korda korraldatud Tartu raamatukogutöötajate stipendiumikonkursil jagati välja kolm stipendiumit kogusummas 3000 eurot.

Anneli Sepp sai Tartu raamatukogutöötaja stipendiumi Jaan Kaplinski personaalbibliograafia koostamiseks, Dorel Sabre Tartu ülikooli raamatukogu pärgamendikogu korrastamiseks ja Edith Hermann lisaurimistööks ja selle põhjal raamatu «Eesti parimad ja kaunimad raamatud 1956–2010» kirjutamiseks ja publitseerimiseks.

Tartu raamatukogutöötaja stipendiumiga soovib linn toetada raamatukogutöötajate võimalusi erialasel enesetäiendamisel, kogemuste ja teadmiste omandamisel ja vahetamisel ning rahvusvahelise suhtluse laiendamisel. Eesmärk on kasvatada Tartu raamatukogude suutlikkust kultuuriruumi ja kodanikuühiskonna edendajana.

Tartu raamatukogutöötaja stipendiumikonkurssi korraldab Tartu linn koostöös Tartu kultuurkapitaliga. Stipendiumi taotlemise tähtaeg oli 1. november ja selle suurus ühe taotleja kohta on vähemalt 500 eurot.

Stipendiumi saajad valis välja komisjon, kuhu kuuluvad Tartu linnavalitsuse, Eesti raamatukoguhoidjate ühingu, Tartu Oskar Lutsu nimelise linnaraamatukogu, Tartu ülikooli raamatukogu, Tartu linnavolikogu kultuurikomisjoni ja Tartu kultuurkapitali nõukogu esindajad. Stipendiumid makstakse välja kord aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles