Galerii ⟩ Tartu aasta tegu on Riia-Vaksali liiklussõlm (3)

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy

Tartlased ja Tartu sõbrad on otsustanud: lõppeva aasta tegu oli Riia-Vaksali liiklussõlme, sealhulgas uue kergliiklussilla valmimine. Kolmapäeval kell 11 kuulutati see Raekoja platsil ka pidulikult välja.

Tartu aasta teo tiitliga pärjatud Riia-Vaksali ristmiku rekonstrueerimist alustati 2020. aasta aprillis ning see avati 9. detsembril 2021. Tartu ühe tihedama liiklusega ristmiku rekonstrueerimise eesmärk oli muuta piirkond kergliiklejatele ohutumaks ja mugavamaks ning suurendada ristmiku läbilaskevõimet. Kahele poole Riia tänavat ehitati kergliiklustunnelid, rekonstrueeriti sõidutee ja teed ületav raudteeviadukt, mille kõrvale ehitati kergliiklejatele mõeldud Vaksali sild.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul andsid linlased just seda objekti aasta teoks valides hinnangu, kui tähtis uuenenud liiklussõlm nende jaoks on.«Riia-Vaksali liiklussõlm mõjutab väga paljusid linlasi, eriti just jalakäijaid ja rattureid, kes saavad nüüd mugavalt ja turvaliselt seda väga tiheda liiklusega ristmikku läbida. Liiklussõlm on pälvinud tähelepanu ka ainulaadse tunnelite ehitamise tehnoloogia ning atraktiivse väljanägemise tõttu,» lisas linnapea.

5,2 miljonit eurot neelanud Riia-Vaksali liiklussõlm toimib kohati vaat et vaatamisväärsusena. Mis aga peamine: sinna ehitatud uue kergliiklussilla kujul on sündinud päris uus ühendustee, mis võib saada aluseks järgmistele rohelisest mõttelaadist kantud arengusuundadele liikluses.

Tartu linnavalitsuse ja Tartu Postimehe eestvedamisel valiti Tartu aasta tegu 24. korda. Varasemaid aasta tegusid saab näha Tartu linna kodulehelt.

Tartlased pidasid 2021. aasta tähelepanuväärsemateks tegudeks veel:

Kogu Eestile head eeskuju andnud Tartu vaktsineerimiskeskus

Ula lumebaar

Kogu Eesti jaoks ülivajalik algatus: iganädalased uuringud koroonaviiruse sisaldusest reovees

Julia Beljajeva kuldmedal Tokyo olümpiamängudelt

Raatuse tervisekeskus

Tartu Ronimisministeerium

Uued kohvikud Emajõe ääres

Isejuhtiv buss esimest korda liinil (linnamuuseumi ja ERMi vahel)

Eesti esimene päikeseauto Solaride

Tartu Uue Teatri etendus «Serafima + Bogdan»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles