Piparkoogivõistluse võidutöö võib teaduse nimel õhku lennata

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal võitis Tartu Postimehe piparkoogivõistluse Margus Teska,kes valmistas piparkoogitaignast Ahhaa keskuse.
Eelmisel aastal võitis Tartu Postimehe piparkoogivõistluse Margus Teska,kes valmistas piparkoogitaignast Ahhaa keskuse. Foto: Erakogu

Tänavune Tartu Postimehe piparkoogivõistlus sai läbi. Žürii valis sel korral võitjaks Margus Teska valmistatud Ahhaa keskuse piparkoogimaja. Tegelikult ei olnud keskuses kujundajana töötaval Teskal üldse plaanis teha piparkoogitainast maja võistluse tarvis. See oli tema tööülesanne, et reklaamida keskust talvisel koolivaheajal.

Ta meenutas, et koolivaheaja eel oli neil töö juures koosolek, kus arutati, mida erilist võiks koolivaheajaks keskusse teha. Talle tehti ettepanek, et sel korral võiks üks kujundus­element olla Ahhaa keskuse piparkoogimaja. «Ma siis küsisin, et kui ma maja tegemisega hakkama ei saa, kas meil on olemas ka plaan B,» meenutas Teska pühade-eelset koosolekut. Kuuldes, et plaani B ei ole, pidi Teska väljakutse vastu võtma.

Enne piparkoogi-Ahhaa ehitamist tegi Teska papist maketi, et aru saada, milliseid ning kui suuri tükke tarvis läheb. Siis seadis ta sammud poodi ja varus töö tarvis ligi viis kilo piparkoogitainast. Seejärel asus ta maketi põhjal tainast detaile välja lõikama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles