Tartlasena sündinud IT-naine edendab Ukraina digipööret (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jaanika Merilo esitles paar päeva enne jõule oma raamatut «Minu Ukraina» Tartu kaubamaja Apollos. Tal olid abiks ajakirjanik Liis Seljamaa (vasakult) ja politoloog Karmo Tüür, kes esitasid autorile küsimusi ja ütlesid ka mõne kommentaari. 
Jaanika Merilo esitles paar päeva enne jõule oma raamatut «Minu Ukraina» Tartu kaubamaja Apollos. Tal olid abiks ajakirjanik Liis Seljamaa (vasakult) ja politoloog Karmo Tüür, kes esitasid autorile küsimusi ja ütlesid ka mõne kommentaari. Foto: Kristjan Teedema

Paar päeva enne jõule istus Tartu kaubamaja Apollo esitluste alal laua taha Jaanika Merilo, et tutvustada huvilistele oma raamatut «Minu Ukraina. Lubaduste maa». Petrone Prindi kirjastatud teos erineb päris palju selle kuulsa sarja enam kui 150 varasemast raamatust: suurem osa tekstist ei jaga turistlikke kirjeldusi, vaid on ülevaade Ukraina käekäigust pärast NSV Liidu lagunemist, mistõttu on palju juttu kohaliku oligarhiaga seotud poliitilistest pööristest.

Jaanika Merilo on sünnilt tartlanna. Aastal 1997 Miina Härma gümnaasiumi lõpetanud neiu keskendus pärast õpinguid IT-valdkonnale. Selle ala saavutustest ukrainlaste igapäevaelu mugavamaks tegemisel ja tema enda osast selles saab teada värske raamatu lugeja.

Kolmes keeles

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles