70 kingipakki jõudsid eakate inimeste koju

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Ühenduse Halastus eestvedaja Liidia Laaneoja jõulukinkidega ühel varasemal aastal.
Ühenduse Halastus eestvedaja Liidia Laaneoja jõulukinkidega ühel varasemal aastal. Foto: Margus Ansu

Puuetega eakate ühenduse Halastus eestvedaja, varsti 89-aastane Liidia Laaneoja andis teada, et tänavu seadis ta koos abilistega kokku 70 jõulupakki, et jätkuks kõigile ühingu liikmeile.

Igasse pakki jagus šokolaad, kohvi- ja küpsisepakk, mustikamoos, küünlad, sokid, jõulukaart, jõulutähest kunstlill ning piparkoogid. Piparkookide eest seisis COOP, kes on varasematel aastatelgi eakate kingipaki sisu eest hoolt kandnud.

Pakid on nüüdseks kõigi kodudesse pärale jõudnud.

Jõulupakid on Liidia Laaneoja südameasi olnud enam kui paar aastakümmet. Ühing Halastus elab ta sõnul kokkuhoidlikult ja pingutab väga, et vähemasti jõulude ajal ei tunneks keegi end mahajäetuna.

«Olen vahel mõelnud, et kui jõulude eel korraldatakse korjandusi loomade varjupaikade toetuseks, siis küll oleks tore, kui heategijail tekiks samalaadne idee, silmas pidades eakaid, kellest paljud kodust väljas enam ei käi,» märkis ta.

Ühendus Halastus asutati 1993. aasta sügisel, koondamaks puuetega eksmeedikuid. Kuna endisi meditsiinitöötajaid on ühendusse alles jäänud üksikuid, siis nüüd on Halastus – lihtsamalt öeldes – puuetega eakate organisatsioon.

Liidia Laaneoja on endine hooldusõde ning ühingu Halastus asutajaliige.

Aga veel on tal poeg ja kaks pojapoega ning kuus lapselapselast, kes teda meeles peavad ja kellest ta seegi kord soojalt kõneles. Samasugust head meelespidamist soovib Liidia Laaneoja nüüd kõikidele teistele vana aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles