Enne jõule Elvast kadunud noormees varjas end meelega

Tartu Postimees
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Sille Annuk

27. detsembril palus politsei abi selgitamaks välja 16-aastase Markuse asukohta, kes oli lahkunud 23. detsembril Elvast oma kodust ega olnud sinna naasnud. Nüüdseks on selgunud, et noormehega on kõik korras ja ta varjas end meelega.

Politsei pressiesindaja Kerly Virga sõnul tuli Markus ise koju tagasi. Vahepeal oli saadud temaga kontakti ja veendutud, et tema tervis ja elu pole vahetus ohus. Selgus ka, et poiss varjas end lähedaste eest tahtlikult ega soovinudki koju naasta, vaid sõpradega aega veeta.

Kõnealuse noormehe puhul oli ka varem ette tulnud juhtumeid, kus tema asukoht on olnud teadmata ning tema otsimisse on tulnud kaasata politsei. Sestap püüavad politseinikud nüüd nüüd ühes teiste spetsialistidega lapse probleemidele lahendust leida.

«Igal aastal saab politsei kuni 3000 teadet alaealiste kohta, kes on kodust, koolist või asendushoolduselt luba küsimata lahkunud ning nende leidmiseks kaasatakse politsei. Laste ärajooksmise põhjus on enamasti seotud perekondlike, arenguliste või psühholoogiliste probleemidega. Ka näiteks mõne sõltuvushäire tõttu või kampadesse sattumise pärast, mistõttu võivad need lapsed kõrvalise abita ohtu sattuda,» rääkis juhtunu taustal Tartumaa piirkonnapolitseinik Jaana Toode.

«Pidev tagaotsimine aga kodust ärajooksnud laste muresid kahjuks ei lahenda. Spetsialistidel tuleb leida ja lahendada isikupõhiselt see põhjus, mis last kellegi juurest ära jooksma või kellegi juurde jooksma sunnib,» märkis piirkonnapolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles