Galerii ⟩ Hooaja avatunnis õppisid lapsed suusatamise algtõdesid

Armas Riives
, reporter
Copy

Jõulude esimesel pühal ehk 25. detsembril said Limpa suusakoolis suusad alla 5–7-aastased, et õppida selgeks suusatamise põhitõed.

Limpa suusakooli tunnid algasid Tähtvere spordipargis juba seitsmendat hooaega. Endiselt toimuvad tunnid põhimõttel, et lastelt suusatamisest eelteadmisi ei oodata ning mänguliste tegevustega kasvatatakse neis suusahuvi, rääkis Limpa suusakooli asutaja ja instruktor Vahur Teppan.

«Suusatamise algõpetust on mammal ja papal oma lastele anda väga raske,» ütles Teppan. «Meie eesmärk on, et jõuaksime kolme tunniga nii kaugele, et laps saaks suuskadel iseseisvalt hakkama: tuleks laskumistest alla nii, et ei karda, oskaks pidurdada ja et pärast oleks emal ja isal hea minna perega suusatama.»

Tänases tunnis õppisid lapsed suuskade käsitlemist lauskmaal, aga jõuti ka paaristõugete ja laskumisasendini. «Tunni lõpus tegime ka ühe minisuusamatka staadionil,» rääkis Teppan.

Et temperatuur näitas ligi 12 miinuskraadi, oli suusatamist õppima tulnud 12 last. Teppan tõi võrdluseks, et kui varasematel aastatel on olnud kolm miinuskraadi ja päike paistab, on ühes tunnis käinud ka pea 40 huvilist.

Aga suusailm oli pakasest hoolimata suurepärane, kõik on kinni ju vaid riietuses. «Lapsed pidasid tunni hästi vastu, jäid väga rahule ja paljud lubasid hommegi tundi tulla,» rääkis Teppan.

Tänasest hakkavad Limpa suusakooli tunnid toimuma nädalavahetuseti kell 11. Kes vähemalt kolm korda algajate tunnis on ära käinud, liiguvad edasijõudnute tundi. Seal õpitakse juba laskumise ja tõusu tehnikaid, need tunnid toimuvad nädalavahetuseti kell 12.30.

Jaanuaris, kui hakkab uus kooliveerand, algavad ka rühmatunnid tööpäeva õhtuti. Lisaks hakkavad 10. jaanuarist toimuma Limpa suusatunnid ka lasteaia- ja koolirühmadele.

«Tunnid toimuvad vähemalt talve lõpuni. Arvan, et märtsikuusse lähme tundidega välja!» ütles Teppan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles