Jõululaupäeval sündis Tartusse kaks ilmakodanikku

Armas Riives
, reporter
Copy
Pildil Tartu ülikooli kliinikumis sündinud ilmakodanik.
Pildil Tartu ülikooli kliinikumis sündinud ilmakodanik. Foto: Sille Annuk

Jõululaupäeval sündis Tartu ülikooli naistekliiniku sünnitusosakonnas kaks ilmakodanikku. Jõulude esimese püha hommikul sündis veel üks beebi.

Eilsel jõululaupäeval aitasid Tartu ülikooli kliinikumi ämmaemandad ilmale tulla kahel beebil: poisil ja tüdrukul. Jõulude esimese püha ehk 25. detsembri lõunaks oli sündinud veel üks poiss, rääkis ämmaemand Sale-Liis Teesalu. Täna lõuna paiku rohkem naisi sünnitusosakonna palatis ootamas polnud.

Eelmise aasta jõululaupäeval sündis kliinikumis kuus last.

Alates 19. detsembrist on Tartu ülikooli kliinikumi sünnitusosakonnas sündinud 34 last, neist 18 poissi ja 16 tüdrukut. Sellel aastal kokku on sündinud kliinikumis 2528 beebit.

Eelmisel aastal sündis kokku 2532 last ja 2019. aastal 2673 ilmakodanikku. Kliinikumis langes sündide arv mullu eelkõige Tartumaa ja Jõgevamaa sünnitajate seas, kuid samas kasvas Põlvamaa sünnitajate arvelt.

Kui palju lapsi veel selle aastanumbri sees ilmale otsustab tulla, ei tea ette, tulevased emad võivad sünnitusosakonna uksest sisse astuda igal ajal. Küll aga pöördub tõenäoliselt sündide arv võrreldes eelmise aastaga taas tõusuteele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles