Terviseameti sõnum: rahvarohked kogunemised on Tartus kurjast (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht kardab, et Keeni kooli koldesse võib lisanduda veelgi nakatunuid.
Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht kardab, et Keeni kooli koldesse võib lisanduda veelgi nakatunuid. Foto: Sille Annuk

Koroonaviiruse kõrgete nakatumisnäitajate tõttu Tartus ja mitme kirikukoori kolde pärast hoiatab terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht, et tuleks hoiduda rahvarohketest kogunemistest ja iseäranis peaksid neid vältima nõrgema immuunsusega inimesed.

«Praegu on see sõnum, et ei tohiks neile minna,» ütles Luht. «Tartus on mitu kirikukooriga seotud kollet ning sellised kogunemised ja peod, mis nüüd välja kuulutatakse, on Tartu linnas kurjast.»

Keeldu siiski ei ole ja Luht lausus, et ametnikuna saab ta vaid hoiatada, et jõuluteenistustesse kirikutes tuleks suhtuda ettevaatusega ja olla mõistlik.

«Kuidas ma saan sekkuda sellisesse delikaatsesse teemasse,» ütles ta. «Igaüks tunneb ise, kus ta enda sisekõnelused peab ja kus ta aastat kokku võtab. See on sügavalt oma veendumuse tunne, aga rahvarohkeid kogunemisi, nagu kontserte ja kogunemisi kogudustes ei tohiks nõrgema immuunusega inimesed endale lubada.»

Ta kordas varemgi öeldut: «Kõige kindlam – mine vaktsineeri end ära.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles