Neelatama panev kõrvitsasalat, kõrval podisemas ahvatleva välimusega kaste, köögiviljasupp rohke lillkapsaga. Teisel pliidil mulksub suurtes kastrulites kaerahelbepuder. Ilusates klaaskaussides veinipunane marjakissell, rosinateks suured maasikmarjad sees. Ja see tuttav hea lõhn, ainult ema puudub pliidi äärest.
Tellijale
Kolm korda päevas midagi kodust, kui on halb, valus ja ka hirm
«Täna on meil põhiroog praad, kartul ja 150 kilo Kurzeme strooganovi,» paljastab lõhnaja Tartu ülikooli kliinikumi kokk Zoja Kuznetsova rõõmsalt, nagu polekski ta sõitnud läbi magava kodulinna tööle ööliiniga ja alustanud koos kolleegidega päeva kella viie paiku hommikul. Ja lisab, et marjakisselli sai ka tehtud 150 liitrit, ikka koos kolleegiga: üks valas tärklist katlasse ja teine segas hoolega, sest ega klimpe tohi sees olla.