Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto
tartu

Taimne jõululaud paneb naeratama nii loomad kui ka veganid

Kara­mellistatud õunte ja Kreeka pähklitega India pähkli kohupiima­kreem, mis on tehtud täistaimsetest koostis­osadest. FOTO: Taimsedvalikud.ee

Jõulud on rahu, lähedaste, rõõmude ning jagamise aeg, ent kui vaadata traditsioonilisele jõululauale, leiab sealt peamiselt seapraadi, verivorste ning teisi lihatoite, mille valmistamiseks on ohverdatud mõni elusolend. Kuidas tähistada pühi ja katta laud niimoodi, et see ka loomad ja koos nendega veganidki naeratama paneks?

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Pole saladus, et just jõulupühade ajal teenivad lihatoitude valmistajad rekordtulu, taimetoitlased peavad aga otsima vabandusi, miks nad vanaema «korralikku sööki» ei söö. Vegani taldrikule jõuavad klassikaliselt jõululaualt kartulid ja pohlamoos. Kõht jääb tühjaks, sugulased vaatavad viltu.

Ei loobu millestki

Tagasi üles
Back