Tartu ülikooli veebileht saab aasta alguses uue näo

Armas Riives
, reporter
Copy
Kuvatõmmis uuest Tartu ülikooli veebilehe väljanägemisest.
Kuvatõmmis uuest Tartu ülikooli veebilehe väljanägemisest. Foto: Tartu Ülikool

Tartu ülikool saab aasta alguses uue veebilehe, uue väljanägemise saavad ka enamiku akadeemiliste üksuste kodulehed.

Tartu ülikooli kantsleri Kstina Vallimäe sõnul on ülikooli praegune veebileht ajale jalgu jäänud ega vasta kasutajate ootustele.

«Tartu ülikooli jaoks on oluline arvestada muutuva maailma vajadusi, just seetõttu oleme seadnud eesmärgi arendada innustavat ja teed rajavat organisatsioonikultuuri. Ülikooli veebileht on üks meie peamisi kuvandiloojaid ning värske visuaalne lahendus võimaldab senisest paremini esile tõsta meie õppimisvõimalusi, teadussaavutusi, arengusuundi, väärtusi ja panust ühiskonda,» ütles Vallimäe.

Uut veebilehte on mugav sirvida igas suuruses ekraanidelt ja selle kasutamine on varasemast intuitiivsem. Veebileht on tehniliselt nüüdisaegne, sisuliselt paremini läbi mõeldud ja vastab tänapäevastele turvanõuetele.

Ülikooli pealeht ehk domeen ut.ee avalikustatakse 11. jaanuaril, valdkondade ja veel 30 akadeemilise üksuse veebilehed. Ülikooli ülejäänud üksused lähevad uuele platvormile üle kohe, kui nende veebilehtede sisu on valmis.

Uue veebilehe arendamine jätkub. Järgmistes etappides on plaanis täiendada olemasolevaid funktsioone (nt töötajate kontakti kuva) ning arendada uusi (nt töökuulutuste moodul). Samuti selgitatakse välja, milliseid erifunktsioone vajavad näiteks raamatukogu, muuseumide ja ülikooli ajakirja veebilehed.

Uuele veebilehele üleminekul võib esineda tõrkeid. Ülikool palub kannatlikku meelt ja vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles